• Бул. Ослободување
  • Лок. 8, 6250 Кичево

ЗАКИНТОС

ЛАГАНАС

Вила Ламбрини, Христос , Корали , Ionian Colors , Ioanna (86)
ВИЛА АНДРЕАС (29,34)

       Laganas е едно од најпознатите туристички места на Закинтос. Се наоѓа на југозападниот дел од островото, на оддалеченост од околу 6 километри од главниот град. Неговиот залив кој се протега во должина од 9 км, со својот ситен песок и кристално чистото море ја прави истоиманата плажа и една од најубавите на островото. Близината на малото островче Маратониси, оваа плажа само дополнително ја издвојува како најатрактивна. Самото место се карактеризира и со мноштвото на објекти за сместување, придружени со голем број на сите други содржини за исхрана и забава. Eдноставно, Лаганас е вистинска туристичка дестинација.