КАЛИТЕА

VILA THEA (24)
VILA DIMITRA (24)
VILA POSEIDON од Сабота (24)
VILA POSEIDON од Недела (24)
MEROPI APARTMENTS (24)
VILA BLUE DREAM (14)
VILA GALINI (18)
VILA PARADISO (15)
MEZONETA ATHENA (63)
VILA KOSTAS (14)
VILA CENTAR (19)
VILA MARIA (24)
Апартман Филипос (63)
Vila Ava Lux-10 ноќи/сопствен превоз (17,53)
Hotel Maya Bay** ( 22 )
VILA ALEKSANDRA (20)
Вила МАРИА,10 ноќи сопствен превоз (17)

Убавата Kalithea, е всушност мало градче лоцирано на средината од првиот крак на Халкидики, со единствен поглед кон заливот Торонеос. Како што впрочем го опишува и неговото име - "добра гледка", ова место во последните години наидува на се' поголем интерес кај бројните туристи, кои ја бараат истата. Во прекрасната околина од борови дрвја, амфитеатрално спуштајќи се кон синото море и прекрасната плажа, Калитеа сосема сигурно го наоѓа своето место на туристичките карти на Халкидики и Касандра. Мноштвото квалитетни објекти за сместување на туристите, како и бројните содржини со кои изобилува, Калитеа оваа година ја вброија и во нашата туристичка понуда за Грција.