МИЛАНО/2 ноќи од Кичево(28)

M I L A N O

 
1 ДЕН (07.03.’24 – четврток) : БИТОЛА Состанок на групата на Градската автобуска станица во 09.00 часот.
Поаѓање за Италија во 07.30 часот...патот преку води преку Ниш, Белград, Загреб, Трст, Венеција...денско и
ноќно патување, со кратки попатни одмори.


2 ДЕН (08.03.’24 – петок) : МИЛАНО Пристигнување во Милано...панорамски разглед на градот со стручен
водич...тврдината Sforcesco, piazza Duomo – централниот плоштад каде се наоѓа најголемата Готска Катедрала
во светот DUOMO, катедрала која ја опкружуваат 3400 статуи со фасцинантен изглед, Via Vittorio Emanuelle –
најважната шопинг улица и центарот на вечерните збиднувања, црквата Santa Maria Della Grazia (местото каде
се наоѓа ремек-делото на Да Винчи „Тајната Вечера“, LA SCALA – зградата на Миланската Опера, една од
најпознатите оперски куќи во Светот... Сместување во хотел. Слободно време. Ноќевање.


3 ДЕН (09.03.’24 – сабота) : МИЛАНО – ЛУГАНО - КОМО Појадок. Слободно време за индивидуален разглед на
градот, или можност за факултативен излет до Швајцарија. Посета на бајковитиот град Лугано, кој се наоѓа на
истоименото езеро. Обиколка на главниот градски плоштад Della Riforma, црквата San Roco, Santa Maria Degli
Angeli како и паркот на вилата Ciani. Слободно време за прошетка низ градот, или покрај езерото Лугано.
Посета на Комо...посета на мавзолејот на Алесандро Волта, Катедралата, Бролето, зидините кои го обиколуваат
скоро целиот град...факултативно крстарење со брод по езерото, можност да се видат преубавите вили градени
во периодот од 17-ти до 19-ти век, меѓу кои се и вилите на Џорџ Клуни, Версаче, Бекам, Мадона,
Макартни...Враќање во хотелот во попладневните часови. Слободно време. Ноќевање.


4 ДЕН (10.03.’24 - недела) : МИЛАНО – ВЕРОНА - БИТОЛА Појадок. По појадокот – одјавување од хотелот.
Поаѓање за Верона. Пристигнување во Верона во раните попладневни часови...прошетка низ Стариот
Град...плоштадите Бра и Ербе, Арената, куќата на Јулија...поаѓање за Македонија во попладневните часови, со
попатна посета на ТЦ PALMANOVA. Патот води преку Трст, Загреб, Белград...ноќно и денско патување со кратки
попатни паузи.


5 ДЕН (11.03.’24 – понеделник) : БИТОЛА Пристигнување во Битола во попладневните часови.


ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ : 9.860,00 денари (159 €) - Промо цена со задолжителна резервација на пакетот
факултативи 70 € по лице, редовна цена 75 € по лице.

РЕДОВНА ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ : 11.100,00 (179 €)


УСЛОВИ НА ПЛАЌАЊЕ : Исклучиво во денарска противвредност


НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ : 30 % од сумата при резервација – готовински или со платежни картички. Останатиот
износ до полната цена на аранжманот – готовински или со платежни картички, најкасно 10 дена пред
поаѓање или на основа на фактура која мора да биде реализирана во рок од 7 дена од датата на издавање, а
најкасно 10 дена до почетокот на аранжманот.

 

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА : Автобуски превоз на горенаведената релација; 2 Н/П во хотел со 3*
(Милано – околина); посета на Верона; посета на ТЦ ПАЛМАНОВА; организација, водство и реализација на
аранжманот.


ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА : Факултативните излети и посети; влезниците при посета на културно-
историските споменици; патничкото осигурување (300,00 ден.-по лице); туристичка такса за хотелот – 4 € по
лице на ден (задолжително); ЦЕНИ ЗА ФАКУЛТАТИВАТА : Разглед на Милано со стручен водич - 20 € по лице,
Посета на Лугано и Комо – 30 € по лице (минимум 25 лица), крстарење со брод по езерото Комо – 25 € по лице.
(ПАКЕТ ЦЕНА за ЦЕЛА факултатива : 70 € по лице).


ПОПУСТИ И ДОПЛАТИ :
- Доплата за 1/1 соба 70% од цената на аранжманот
- Нема намалување на цената за сопствен превоз
- ПОПУСТза деца: попуст се добива кога детето е придружувано од двајца возрасни лица. Сите лица
постари од 10 години се сметаат за возрасни лица. Дете од 02-10 години во 1/2+1 остварува попуст од
10% (со седиште во автобус и кревет во хотел)
- Возрасно лице на помошен кревет го плаќа полниот износ на аранжманот.


НАПОМЕНА : Организаторот на патувањето го задржува правото да во случај на измена на цената на превозот,
измена на девизниот курс, недоволен број на пријавени патници и слично, ја промени цената на патувањето.
Во рамките на разгледувањето на градовите или локалитетите наведени во програмата, не се предвидени
посети ниту обиколка на ентериери, јавни градби, институции и споменици на културата, освен кога тоа е
посебно назначено. За патувањето во ЕУ патникот треба да поседува важечки пасош со важност од минимум
3 месеци од датата на завршувањето на аранжманот. Патникот е лично одговорен за исправноста и важноста
на својот пасош, организаторот на патувањето не е овластен и не ја цени исправноста на патните и други
исправи. За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 40 патници, во спротивно, крајниот рок
за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 5 дена пред датумот на поаѓање.
Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во
програмата.