• Бул. Ослободување
  • Лок. 8, 6250 Кичево

САРАЕВО со поаѓање од Кичево (6)

 

1 ден (четврток – 10.10.2019): КИЧЕВО

Состанок на групата во 14:00 часот. Поаѓање за Босна и Херцеговина во 14:30 часот. Патот води преку Скопје, Ниш, Лесковац, Чачак... ноќно и денско патување, со кратки попатни паузи и царински формалности.

 

2 ден (петок – 11.10.2019): САРАЕВО

Пристигнување во Сараево во утринските часови. Разглед на градот со локален водич... Баш Чаршија, Парламентот, Себиљ, Цркавта Св. Михаил и Гаврил, синагогата, Џамијата Гази Хусрев Бег... После пладне сместување во хотел. Слободно време за одмор. Во вечерните часови слободно време за индивидуални прошетки низ Баш Чаршија или можност за организирана вечера. Ноќевање.

 

3 ден (сабота – 12.10.2019): САРАЕВО – ВРЕЛО БОСНЕ – МОСТАР

Појадок. По појадокот – факултативен целодневен излет до убавиот извор на реката Босна – Врело Босне и паркот кој го опкружува, продолжуваме со посета на  Јабланица и мостот на Битката на неретва. Околу пладне пристингување во Мостар, градот кој со својата специфичност неретко е инспирација за културните дејци од Балканот... прошетка низ старата чаршија, стариот мост... враќање во Сараево во вечерните часови. Ноќевање.

 

4 ден (недела – 13.10.2019): САРАЕВО – ВИШЕГРАД

Појадок. После појадокот одјавување од хотелот и посета на Аваз Твист Кулата. Околу пладне заминување од Сараево, со попатна пауза во Вишеград – прошетка по надалеку прочуениот мост на Дрина, ремек делото на Мехмед Паша Соколовиќ... Продолжување на патот за Македонија преку Р. Србија... ноќно и денско патување, со кратки попатни одмори.

 

5 ден (понеделник – 14.10.2019): КИЧЕВО 

Пристигнување во Кичево во раните утрински часови.

 

Цена на аранжманот: 5.740,00 денари

 

Цената на аранжманот вклучува:

Организиран превоз на горенаведената релација
2 ноќевања со појадок во хотел во Сараево
разглед на Сараево со стручен локален водич
посета на Вишеград
организација, водство и реализација на аранжманот

 

Цената на аранжманот не вклучува:

посета на Врело Босне и Мостар – 10€ по лице
организирана вечера – 15€ по лице (компл. мени, жива музика, без пијалоци)влезница за Аваз Твист Кула
патничкото осигурување

 

Напомена:

 За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 40 патници, во спротивно, крајниот рок за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 5 дена пред датумот на поаѓање. Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата.