• Бул. Ослободување
  • Лок. 8, 6250 Кичево

ИСТАНБУЛ (20)

23ти Октомври во Истанбул

22-25 Октомври 2020 (2 ноќевања+бус+водич)


1 ден 22.10.2020 Четврток  Битола – Истанбул 

Поаѓање во 19.30 часот . По граничните формалности продолжување за Истанбул преку Грција, со попатни одмори и ноќно возење.


2 ден: 23.10.2020 Петок Истанбул- Чамлиџе-Капали чаршија

 Пристигнување во утринските часови. Посета на Римскиот аквадукт, а после тоа ќе одиме во Азискиот дел во местото Чамлиџе од каде што има прекрасен панорамски поглед на Истанбул. После тоа сместување во хотел. Попладнето посета на познатата Капели Чаршија се до вечерта по додоговор со групата организирана посета на турска вечер шоу – факултативно 30 Еур. Ноќевање1.


3 ден: 24.10.2020 Сабота Истанбул-разглед

Појадок. Разгледување на градот со локален водич:Хиподромот (кој некогаш служел за коњски трки), Сината Џамија (изградена од познатиот Мехмед Ага и единствената џамија во Истанбул и Турција која има шест минариња), Аја Софија ( најпрво црква на Светата мудрост градена во времето на византискиот цар, по освојување на градот од Мехмед освојувачот ја претвара во џамија за денес да биде музеј и една од најпосетуваните атракции во Истанбул), Палатата Топ Капи – (музејот каде се наоѓа мечот на пророкот Мухамед и административен центар на Османлиската Империја во која турските султани живееле со векови и буквално представува град во град). слободни активности.можност за шопинг и слободни активности. Ноќевање2.


4 ден: 25.10.2020 Недела Истанбул-Крстарење по Босфор, Сафир

Појадок. По појадокот факултативно крстарење со брод по Босфорот- единствена можност за пловење под мостовите кои ги поврзуваат Европа и Азија. После тоа посета на: Мисир чаршија. Можна е факултативна посета на највисоката зграда SAPHHIRE. После тоа ќе го посетиме големиот трговски центар ФОРУМ Истанбул. Вечерта поаѓање за МК преку Грција со попатни паузи и ноќно возење.


5 ден: 23.10.2020 Понеделник.

 Планирано пристигнување во МК во раните утринските часови. Крај на програмата.


Цена на аранжманот: 99 Еур / 6.138 денари


Цената вклучува:

-Превоз со модерен туристички автобус по програмата
-Сместување во хотел со 5* на база 2 ноќевања / појадок

https://www.rotana.com/arjaanhotelapartments/turkey/istanbul/burguarjaanbyrotana
-Разглед на градот со професионален локален водич
-Организација и водство на аранжманот


Цената не вклучува:

-- крстарење со брод по Босфор – 20€;
– посета на Долма Бахче Сарај(превоз | влезница | локален водич) – 25€
– посета на Аја Софија (влезница, аудио сет (слушалки), локален водич) – 15€
– посета на Топ Капи Палатата (влезница, локален водич) – 15€;
– посета на Miniaturk (влезница,превоз, локален водич) – 10€;
– влезница за SAPHHIRE SEIRTERASI – 15 еур(највисоката зграда во Истанбул)
Се што не е наведено во програмата или е наведено како факултативно

Цената е вкалкулирана на база на најмалку 40 лица