• Бул. Ослободување
  • Лок. 8, 6250 Кичево

Метеори Каламбака

 

ТЕРМИНИ ЗА ПОСЕТА НА МЕТЕОРИ

27.10.2019

10.11.2019

01.12.2019


ПОАЃАЊЕ ОД КИЧЕВО


Состанок на групата во 03:30 часот пред Т.А.Меридијан. Поаѓање во 03:40 часот за Метеори. Патувањето води преку г.п. Меџитлија, Птолемаида, Гревена, ... пристигнување во Каламбака во прeтпладневните часови. Заминување за Метеорите, каде имаме посета на еден или два од неколкуте Византиски манастири (манастирот Свето Преображение и  манастирот Варлаам) кои се надвиснуваат над Каламбака. По разгледот – посета на работилница за изработка на црковни предмети и икони, кои се изработуваат според древната црковна традиција. Можност за факултативен ручек во некоја од многуте таверни во Каламбака и слободно време за прошетка низ улиците на малото градче... Состанок на групата во и планирано поаѓање за Кичево во попладневните часови.

 

Цена на аранжманот: 1.200,00 ден.

 

Цената на аранжманот вклучува:

Автобуски превоз на горенаведената релација,

посета на Метеора,

посета на работилница на икони,

посета на Каламбака организација,

водство и реализација на аранжманот.

Патничко осигурување


Цената на аранжаманот не вклучува: 

Влезници при посета на манастирите (3€ по лице за секој манастир)