• Бул. Ослободување
  • Лок. 8, 6250 Кичево

ПОЛИХРОНО

VILA EFTERPI (6)
REALL APARTMANI (24)
VILA ELENA (24)
VILA MERI (24)
VILLA STASHA (1)
VILLA ASIMENIA (1)
KATERINA LUX (5)
VILA NIKO (5)
VILA FULIS (15)
VILA HRISTOS (15)
VILA EFTERPI (2)
VILA SPANOS (12)
VILA PALMA (81)
VILA GREBI (62)
VILA STAVROS (19)
VILA AGAPI (19)
VILA GRAMENOS (62)
VILA CAPRI (62)
VILLA NORTH LUX (73)
HOTEL ASPIDA (27)
VILA GREJ (15)
VILA BELA (LENI) (70)
VILA MAGDA (74)
VILA TASULA (74)
VILA MUSTAKAS (15)
VILA ANASTASIA (74)
VILA ANASTASIJA 2 (74)
VILA ANASTASIJA 3 (74)
VILA PAPADOPULOS (24)
VILA ELENI (60)
VILA HRISTINA (60)
VILA NIKOS (81)
VILA ZORBAS (24)
VILA POSEDONIO (16)
VILA EVANTIA (5)
VILA FULIS BEACH (15)
VILA ZAFIRIA (62)
VILA CAPRI 2 (62)
SARA HOUSE (62)
ASPRA HOUSE (62)
VILA NATASSA VALENTINO (73)
VILA SIGMA (62)
VILA GALERIJA (73)
VILA TODOR (73)
VILA KAIFA (24)
VILA RELAX (59)
VILA ZAFIRIA (59)

                                  

Polihrono, сосема оправдано го носи епитетот за еден од трите бисери на Касандра. Ова место е познато од дамнешни времиња, при што се верува дека него го формирале доселениците од Еретрија во 650 година п.н.е. и го нарекле - Неаполис. Подоцна градот го уништуваат Хуните, за да на неговото место локалните сточари многу години потоа, го формираат денешното Полохроно. Името го добило по многубројното и разнобојното цвеќе со кое и денес се карактеризира неговата околина. Последните освојувачки уништувања ги доживува во 1821 година од Турците, за да конечно биде слободно во 1912 година. Ова некогашно рибарско село, кое со многуте други места на полуостровот Халкидики последните триесетина години доживеа вистинска туристичка експанзија, денес заедно со блиските Ханиоти и Пефкохори, го има статусот на едно од најпосетените. Располагајќи со исклучително добра и организирана инфраструктура, Полихроно веќе прерасна во вистинска туристичка мека. Прекрасната градска плажа долж чистото море, зеленилото, мноштвото објекти за сместување, угостителските и трговските дуќани, забавните содржини... го пленат и најпробирливиот летен гостин. Континуираниот интерес за Полихроно на македонскиот пазар и оваа година придонесе да го вброиме меѓу летните дестинации.