• Бул. Ослободување
  • Лок. 8, 6250 Кичево

САРТИ

VILA PANAGIOTA (24)
VILA PANORAMA (12)
VILA PAPUS (12)
VILA AVRA (12)
SARTI BEACH (12)
LENA HOUSE (53)
MARIA HOUSE (53)
OLGA HOUSE (53)
OSTRACO HOUSE (53)
PANORAMA HOUSE (53)
PAPUS HOUSE (53)
PIROFANI NEW HOUSE (53)
RENIA GARDEN HOUSE (53)
RENIA (53)
SARTI HOLIDAYS House (53)
SARTIOS & SARTIOS NEW House (53)
SPANOS HOUSE (53)
STAVRULA GARDEN House (53)
STAVRULA House (53)
STELIOS MARIA House (53)
STELIOS HOUSE (53)
VALIS HOUSE (53)
VASSO NEW House (53)
VASSO House (53)

  

Сарти е мало селце сместено на источната страна на вториот крак, со прекрасен поглед кон третиот крак и планината Атос. Има долга прекрасна песочна плажа и кристално чисто море. Оддалечено е 144 км. од Солун и 240 км. од македонската граница. Околу Сарти се наоѓаат и дел од најраскошните плажи во цела Грција, меѓу кои најпознати се: Златната плажа Сарти, Транос, Аи Николас, Платаници, Аклада, како и уникатната плажа Кавуротрипес. Во Сарти можете да се опуштите во некое од тивките кафулиња , да уживате и во интензивниот ноќен живот, во одличните ноќни клубови. Посетата на Сарти не смее да помине без посета на манастирот Ксиропотамос, кој се наоѓа непосредно до градчето, а од оваа локација секојдневно се организираат и бродски екскурзии кон планината Атос.