• Бул. Ослободување
  • Лок. 8, 6250 Кичево

ПЕФКОХОРИ

VILA NATALIA (24)
VILA RAFAIL (24)
VILA FILOMENI (24)
VILA MAGDA 1 (24)
VILA MAGDA 2 (81)
VILA FLESVOS 10 nokji (sopstven prevoz) (26)
VILA HALKIAS 10 nokji (sopstven prevoz) (26)
VILA GREGORY 10 nokji (sopstven prevoz) (26)
VILA ЕLEKTRA (1)
VILA PARTENIS (15)
VILA TALASA (15)
VILA AGELIKI 9 nojki(40)
VILA KIKI RESORT sopstven prevoz (53)
PHILOXENIA VILLAGE sopstven prevoz (53)
HRISA HOUSE sopstven prevoz (53)
VILA STRATOS (14)
VILA STRATOS LUX (14)
PARTENIS (53)
RIGAKIS MOL (53)
VILA POSEIDON (15)
VILA KARLOS (62)
VILA PARADIZO (40)

                                 

 

Доколку би го превеле неговото име, тоа всушност буквално би го означило и негово вистинско осликување – “село во борови”. Ова познато туристичко место, кое се наоѓа на првиот крак на Халкидики – Касандра, е оддалечено на само десетина километри од веќе опишаното Полихроно. Многу поголемо и со многу повеќе содржини, Pefkohori со својата динамичност на постојано движење, секогаш претставувало магнет за туристите кои во летото бараат и многу забава. Опкружено со борови шуми, протегнато покрај прекрасното море и песочната плажа, ова туристичко место отсекогаш се вбројувало во најпознатите и најпосетените на полуостровот Халкидики. Многуте објекти за сместување, хотелите од сите категории, како и вонпансионските содржини со кои изобилува, Пефкохори го издвојуваат како високо развиена туристичка дестинација.